Oek de Jong in De Witte Roos in Roosendaal GEANNULEERD


terug naar overzicht

Datum: 12 maart 2020 Tijd: 17:30

Helaas is deze lezing geannuleerd vanwege het coronavirus. De lezing is vooralsnog verplaatst naar 8 oktober.

Tijdens de Boekenweek 2020 komt Oek de Jong naar Roosendaal. Op donderdagavond 12 maart 19:30 is hij te gast in Bibliotheek West-Brabant. Oek de Jong is uitgenodigd naar aanleiding van het verschijnen van zijn laatste boek Zwarte schuur.

Oek de Jong (1952) studeerde kunstgeschiedenis, doceerde aan de universiteiten van Leiden en Berlijn en debuteerde in 1977 met Opwaaiende zomerjurken. In 2002 verscheen Hokwerda’s kind dat bijzonder goed werd ontvangen. In Pier en oceaan wordt de lezer het verhaal ingezogen van Abel Roorda, zijn gelovige ouders en zijn grootouders. Pier en oceaan is de roman van het Hollandse water: van roerloze veenplassen tot de zee die door de paalhoofden op de zeeuwse stranden stuift.

Afgelopen najaar verscheen Zwarte schuur over de schilder Maris Coppoolse, die het op het eerste gezicht gemaakt heeft met een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum. Maar waar een geheim uit zijn jeugd hem op de proef stelt. Een gesprek over kunst, ongemak, jeugd, het huwelijk, Zeeland, Amsterdam en meer.

  • Donderdag 12 maart 2020
  • Aanvang 19:30 | zaal open 19:00
  • Bibliotheek West-Brabant, Markt 54 Roosendaal
  • Entree: € 10,00 (vrienden WR en studenten: € 5)
  • Plaatsen reserveren kunt u bij Boekhandel Het Verboden Rijk en Bibliotheek VANnU.