Oek de Jong in gesprek met Gijs Groenteman over ‘Zwarte schuur’ bij Kunststof Radio 1


terug naar overzicht

Hoe schrijft de schrijver? Oek de Jong werd voor de Volkskrant geïnterviewd door Daniela Hooghiemstra : ‘Elke roman is uiteindelijk een afdaling in je onderbewuste, een peiling van wat er spookt en leeft in de black box.’ Zijn nieuwe roman, Zwarte schuur, verscheen op 3 september.

Op 3 september ging Oek de Jong in Kunststof Radio 1 in gesprek met Gijs Groenteman over Zwarte schuur. (U kunt dit gesprek hier terugluisteren.)

Thomas van den Bergh noemt Zwarte schuur in zijn bespreking in HP/De tijd een ‘monumentale roman’: ‘In Zwarte schuur geeft Oek de Jong mogelijke antwoorden op de vraag wat familie precies is, en wat het met je doet. Een incident uit de jeugd van de hoofdpersoon blijft hem de rest van zijn leven achtervolgen. (…) dat is een van de hoofdthema’s van deze rijke roman. (…) Hij is een romancier die uitblinkt in minutieuze beschrijvingen met veel kleurrijke details. Hij is een schrijver met een ongemeen scherpe blik. (…) Oek de Jong [blijft] in deze monumentale roman tot op het laatst spelen met de verwachting van zijn lezer.’